• Uncategorized

Ensiapua kotona

Hätätilanteet tulevat yleensä eteen odottamattomasti, minkä vuoksi niihin on hyvä olla varautunut. Ensiapu on tärkeä taito, eikä ikinä voi tietää, milloin sitä tarvitsee käyttää. Jokainen voi opetella kyseisen taidon, josta on valtavasti hyötyä hädän hetkellä. Kotona voi sattua vaikka minkälaisia kommelluksia, joten olisi tärkeää pitää tarvikkeet akuutteja tilanteita varten myös kotona. Tässä artikkelissa käsitellään ensiavun antamista kotona sekä siihen tarvittavia välineitä.

Ensiapu taitona

Netistä saa paljon hyödyllistä tietoa, jonka avulla voi olla helppo opetella hoitamaan pienempiä haavereita. Esimerkiksi elvytys on kuitenkin taito, jonka oppimisessa koulutus on tärkeää. Ensiapukurssit ovat helposti löydettävissä linkin takaa, joka ohjaa sinut Koulutus.fi nimiselle nettisivustolle.

Jos haluat itse perehtyä ensiavun antamiseen, netistä löydät paljon eri järjestöjen ohjeita. Esimerkiksi Suomen Punainen Risti on listannut hyödyllisiä ohjeita ensiavun antamiseen eri tilanteissa, kuten allergiseen reaktioon, elvytykseen ja luunmurtumiin.

Ensiapuvälineet

Välineitä on monia erilaisia, niin kuin on tapaturmiakin. Jokaiselta olisi hyvä löytyä kotoa ensiapupakkaus, jossa on muun muassa välineet haavan hoitoon. Ensiapupakkauksia on monia erilaisia, pienempikokoisista isompiin.

Myös defibrillaattoreita on mahdollista saada kotiin. Löydät nämä netistä, niin kuin muutkin tarvikkeet. Defibrillaattoria käytetään elvytyksessä, joten sen tulee sijaita helposti löydettävässä paikassa. Sen tulee myös olla suojassa pölyltä ja mahdollisilta kolhuilta, jotta laite kestää mahdollisimman pitkään. Monissa laitteissa on usean vuoden takuu.

You may also like...