Hyvää ekologista ruokaa

  • Posted on September 4, 2013 at

Ekologinen ruoka on hyvää ja puhdasta, joko lähellä tuotettua ruokaa tai kauempaa mahdollisimman pienin ympäristövaikutuksin, terveellä ja reilulla tavalla tuotettua ruokaa. Mikä sitten on hyvää ja terveellistä sinulle sekä maapallolle? Yleisesti ottaen liha- ja maitotuotteet kuormittavat eniten ympäristöä. Luonto tarjoaa meille paljon hyvää; marjoja, sieniä ja kalaa. Kaikkea, mikä on terveellistä ja makoisaa. Jos olet enemmän lihan ystävä, niin valitse lautallesi luomunautaa. Suosi vihanneksia ja juureksia; lanttua, porkkanaa ja perunaa. Perusta vaikka parvekepuutarha ja kasvata itse omat juurekset, yrtit ja kasvikset. Vilja on aina terveellistä ja luomuvilja on valmistettu huolella ilman kemiallisia torjunta-aineita ja perinteinen kaurapuuro aamiaispöydässä ei voi koskaan olla pahasta.

Arki on kiireistä, eikä aina jaksa rankan työpäivän jälkeen panostaa ruuan laittamiseen ja tulee helposti ostettua jotain minkä nopeasti voi nakata mikroon lämpiämään. Helppoa? Kyllä! Hyvää ja terveellistä? Ehkä ei niinkään. Ruokailuun pitäisikin panostaa enemmän, eikä vie kuin hetken käydä hakemassa tietoa ja hyviä reseptejä maukkaasta ekologisesta ruuasta.

Kattavaa tietoa luomuruuasta, ympäristön hyvinvoinnista ja oikeista raaka-ainevalinnoista löytyy mm. WWF:n verkkosivuilta linkistä: http://wwf.fi/maapallomme/vastuullinen-elamantapa/ruoka/. Sieltä löydät mm. oppaan nimeltä: Maailma lautasella –ruokaopas, joka hauskalla ja informatiivisella tavalla kerrottuna sisältää runsaasti hyödyllistä tietoa ja neuvoja, kuinka jokainen voi omia ruokatottumuksiaan muuttamalla kantaa kortensa kekoon puhtaamman ja ympäristöystävällisemmän ruuan puolesta.